« Edellinen | Seuraava »

Merikarvian lumiennätys 9.1.2016

 

Juhuu! Eka päivä "ammattikuvaajana" takana, jännä keikka oli, kun Murphy oli moninkertaisesti kapulana rattaissa - mut loppujen lopuksi onnistunut kuvauspäivä!

 
Laurista ottamani kuva Hesarissa. Tosin kuvatekstissä lukee veli-Heikin nimi.

Aamusti STT Lehtikuvan kuvatoimitus otti yhteyttä, ja kysyi olisinko kiinnostunut kuvauskeikasta Merikarvian lumikaaoksesta. Totta maar olin! :) Lupasin kuvia klo 13.00 mennessä.

Murphy 1: Olin jättänyt lyhytobjektiivisen "kakkoskameran" Poriin pöydälle :( Oli pelkkä kameralaukku mukana ja siellä vaan vanha zoomiputki. Eikä tolla 150-500 mm lintuputkella oikein saa lumitilannekuvia, kun vaikka kävelee 30 metrin päähän lumisesta keinusta mahtuu kuvaan lyhemmälläkin zoomilla pelkkä käsinoja :)

Murphy 2: Koitin vaihtaa canonin lyhempää putkea lintukameraan, mutta pahus kameran sisältä lähti peili irti :( - ei ollutkaan oikein yhteensopiva objektiivi.. Onneks sain peilin kuitenkin pienen kiroilun ja äheltämisen jälkeen paikalleen. Siispä pitäisi saada äkkiä jostain lainaksi hyvä kamera. Pirautin pari puhelua ja Ruissalon Jukalta löytyi kamera ja hän mukavana miehenä lupasi sen heti lainaksi.

Murphy 3: Piti lähteä hakemaan kameraa Jukalta Lankoskelta, mutta kas autohan oli lumimotissa. Eilen Rav jaksoi puskea 50 cm pakkaslumen läpi pihaan, mutta lunta oli tullut yön aikana toinen mokoma lisää ja lumiaura oli tehtyt ison vallin pihatien haaraan. Ei ollut mahdollista alle tunnissa kaivaa autoa esiin deadlinen painaessa päälle. Soittelin parille taksillekin, mutta kaikki olivat tietysti ajossa. Onneks Jukka soitti ja sanoi olevansa tulossa kylille ja lupasi ystävällisesti tuoda kameran urheilutalon pihaan. Kiitos Jukka!

Vihdoin pääsin kuvailemaan, aurinkokin oli tullut sopivasti esiin. Räpsin kotipihasta lumikuvia ja pyysin isänkin mannekiiniksi lumenluontitoimintakuvaan. Sain mukavia kuvia ja kello oli jo 12.30, eli eikun nopsaan purkamaan kuvat läppäriin..

Murphy 4: Otin kortin kamerasta ja kas Jukan 7D-kamerassahan oli isokokoinen CF-muistikortti ja mun läppäri syö vain pienemmän kokoisia SD-kortteja!? Muistin, että setä-Laurilla on tietsikassa useampi kortinlukija paikka, siispä kipaisin (=kahlasin reisiä myöten hangessa) naapuriin (100 metriä). Lauri ja Aino olivatkin sopivasti kotona ja lumitöissä, nappasin pari kuvaa lisää. mm. Laurista lumihangen hautaaman auton vieressä. Laurin koneella sain hienosti kortin luettua.

Murphy 5: Unohdin ulkoisen kovalevyn kotiin, eli tuli ylimääräinen "kipaisu" hangen läpi kotiin ja takas. :)

Murphy 6: Juuri kun sain kuvat kopioitua ulkoiselle kovalevylleni, loppui Laurin näppäimistöstä patterit. Eikä patterien vaihtokaan tuntunut auttavan.. Kellokin oli jo 12.40. Siispä levy kainaloon ja "kipaisu" kotiin läppärin pariin ja lähettämään kuvia.

Murphy 7: Normaalisti melko nopeasti toimiva DNA 4G mokkula tuntui kummasti hidastelevan. Mut onneks ymmärsin sammutella iPadit ja puhelimen Wlan-yhteydet, niin ainakin tuntui auttavan kaistan kanssa.

Valitsin nopsaan kuusi kuvaa ja klo 12.59 sain viimeiset kuvat lähtemään STT:n sähköpostiin. Soittelin perään ja tykkäsivät kuvista! :)

Onneakin oli mukana, Jukan kamerassa oli vahingossa päällä JPG-asetus ja juuri JPG-muotoisia kuvia halusivatkin. Omalla kameralla olisin napsinut RAW-kuvia ja olisi tullut lisää mutkia matkaan.

Jee! Yksi kuva näytti jo äsken olevan YLE:llä käytössä! Se Laurista nopeasti nappaamani kuva! 

 
Tässä tämä Laurista nappaamani kuva.
 
Toinen kuva Laurista pääsi Ilta-Sanomiin asti.
 
Kävin vielä seuraavana päivänä dokumentoimassa lumen alta kaivetun audin :)
 

Retkikuva Oy
Tiedepuisto 4 
28600 Pori
www.retkikuva.fi

Yrittäjä, Valokuvaaja
Petri Hakosalo
Puhelin: +358 40 591 5668
Email: petri.hakosalo@retkikuva.fi

y-tunnus: 2813479-9
Kotipaikka: Merikarvia
ALV Rek.
instagram.com/petrihakosalo