Suomen lippu -kuva mukana kameraseuran vuosinäyttelyssä Porin Kirjastossa

Julkaistu 19.12.2019, päivitetty 3.8.2020
 
Itsenäisyyspäivän innoittamana sinivalkoisista-instagram-lintukuvistani askartelemani Suomen lippu -kollaasikuva sai ympärilleen kehykset ja pääsi mukaan Porin Kameraseuran perinteiseen vuosinäyttelyyn Porin pääkirjastoon.
 
Kuvan tulosti Studio Salama & Valon ja se sai hienot siniset kehykset Kehysliike lehdon toimesta.

Itsenäisyyspäivän kunniaksi rakentelin skriptin joka kasasi mun sini-/valkotaustaisista instagram-lintukuvista Suomen lipun. Puhtaan valkotaustaisia kuvia oli aika vaikea löytää, mut kyllä tosta lipun ehkä hyvällä tahdolla hahmottaa. :)
6.12.2019 Pori

Viimeiset noin 5 vuotta oon kuvaillu lähes päivittääin ja Lightroomilla kuvia käsitellessä on ollut tapana rajata sopivista kuvista aina myös neliömuotoinen rajaus ja exportata se jpg:ksi tiettyyn Dropbox-kansiooni jatkokäyttöä esim. instagrammia varten. Tää mahdollisti tollasen lipun tekemisen noista neliökuvista.

Tässä homman eri vaihteet:

 
VAIHE 1: Tarkistin netistä Suomen lipun mittasuhteet
 
VAIHE 2: Kävin tuon "neliökuvakansioni" jpg-tiedostot läpi pikkukuvina ja kopioin sopivat sini- / valkotaustaiset kuvat omaan erilliseen kansioon.
 
Vaihe 3: Poistin "huonot" kuvat ja jäljelle jäi hyvä määrä "lippumateriaalia".
 
Vaihe 4: Seuraavaksi kuvat täytyi saada samankokoiseksi. Selvitin ensin pienimmän kuvan x- ja y-koon järjestämällä lippukuvakansion mittojen mukaiseen järjestykseen. Ja sit ajoin Photoshoppilla skriptin joka muutti kaikki kansion kuvat tuohon pienimpään x-y-kokoon.
 
Vaihe 5: Sen jälkeen aloin miettiä miten saisin kuvapalasista koottua lipun. Laitailin kuvapalasia Photoshopin layereiksi ja siirtelin niitä oikeille paikoilleen. Totesin heti, että urakka on käsityönä liian iso. Aloin Googletella ja löysin melkein heti hyvän online-palvelun (Filesmerge.com) ja se toimi hienosti. Tosin ilmaiset käyttökerrat tuli heti vastaan ja koska pakkomielteeni saada lippu-urakka päätökseen oli kova, päätin uhrata 5 dollaria, ja ostin minimilisenssin (10 päivää) käyttöoikeuden. Palveluun sai ladattua kuvat viisi valkoista kuvaa - kolme sinistä - kymmenen valkoista -järjestyksessä ja määriteltyä rivinvaihdon aina 18 kuvan jälkeen. Palvelussa tuli kuvamäärä/tiedostokoko-rajoitus vastaan joten tein lipun kolmessa eri vaakapalassa, ja yhdistin "vaakapalat" samalla palvelulla erikseen allekkain. Laiskuuttani käytin ylä- ja alaosassa samaa "vaakapalaa", kun koostin valmista lippua, eli lipussa on jonkin verran samoja lintukuvia. Ehkä ensi vuodeksi sitten sellainen lippu, jossa kaikki kuvat "erejä" :)
 
Yläosan vaakarivi
 
Yksi vaakarivi lisää laskuvirheen takia :)
 
Keskirivit
 
Vaihe 6: Vesileiman lisäys Lightroomilla ja lippu on valmis!
 
Kehystin kuvan tauluksi näyttelyä varten Kehysliike Lehdolla.
 
Lisäksi teetin lipusta 110 x 67 cm kokoisen julisteen.
 
Sekä mukin.
 

Retkikuva Oy
Tiedepuisto 4 
28600 Pori
www.retkikuva.fi

Yrittäjä, Valokuvaaja
Petri Hakosalo
Puhelin: +358 40 591 5668
Email: petri.hakosalo@retkikuva.fi

y-tunnus: 2813479-9
Kotipaikka: Merikarvia
ALV Rek.
instagram.com/petrihakosalo